Són agressius els gossos?

Sovint tenim el dubte sobre si els gossos són agressius o no, un tema que a vegades genera polèmiques. Podem parlar de gossos agressius? O ens hem de referir a comportaments agressius?

Podem considerar que un gos és agressiu en el moment en què, en una situació donada, es comporta de manera agressiva. Quan això passa, ens hem de fer la següent pregunta: Per què actua així aquell gos? Responent a aquesta qüestió, direm que ens hem de fixar en l’arrel del problema, hem de mirar enrere i fixar-nos en l’etapa de cadell d’aquell gos i anar avançant al llarg del seu creixement per veure si trobem la causa del problema.

 

Una vegada sabem perquè aquell gos es comporta així, haurem de veure quin tractament cal fer per intentar solucionar-ho. Cal tenir present que la causa d’una agressivitat no és fàcil de tractar, ja que moltes vegades és degut a la por, a una mala experiència o fins i tot, en alguns casos molt concrets, podria ser una causa genètica.   Per tant, haurem de fer un diagnòstic clar per poder tractar de la millor manera aquell gos i ajudar-lo a tenir una vida més equilibrada.

 

Share

Leave a Reply