Una delegació del C.E. Gos Àrtic va visitar ahir a Balsareny la seu de la unitat canina de l’ERIE de Creu Roja Catalunya.

Una delegació del C.E. Gos Àrtic va visitar ahir a Balsareny la seu de la unitat canina de l’ERIE de Creu Roja Catalunya. Una visita que s’emmarca en l’acord que Creu Roja i Gos Àrtic signaran i pel qual el nostre club donarà suport a la tasca que fa aquesta unitat de l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) de Recerca i Rastreig amb Gossos.

Gos Àrtic destinarà un 10% de les inscripcions de totes les seves curses a

aquesta unitat formada per persones voluntàries de tot el territori, per ajudar a fer front a les despeses qu

e han de fer front per dur a terme la seva

tasca. L’ERIE Gossos té per objectiu la localització de persones desaparegudes.  Aquest equip actua en casos de persones arrossegades per riuades o de gent gran amb deterioraments cognitius que pateixen desorientació i es perden, o per ajudar a trobar excursionistes o boletaires que es puguin haver perdut a la muntanya.

Enric Bruch, responsable de l’ERIE de Rastreig i Recerca amb Gossos, va ser l’encarregat de donar-nos a conèixer la tasca que fan en el camp de recerca i rescat de persones, així com els nous projectes que volen tirar endavant, com la formació de gossos de teràpia que puguin intervenir quan sigui necessari conjuntament amb l’ERIE d’atenció psicosocial.

 

Share

Leave a Reply